Porosten perheen tarina

Olipa kerran poroperhe Poroset. Perheessä oli isä Herra Jäkälä Poronen, äiti Rouva Rousku Poronen, veli Tatti Poronen ja sisko Rahka-Sammal Poronen sekä kaksosvasat Wempula ja Wampula.

Poroset olivat uusia Hirvaalla. Kerran Herra Jäkälä lähti koululle hakemaan lapsia. Rouva Rousku jäi kotiin leipomaan piirakkaa. Mutta Herra Jäkälä eksyi matkalla. Rouvat Rousku oli huolissaan kun he olivat pitkään ulkona. Onneksi Herra Jäkälällä oli kartta, niin he pääsivät kotiin ja Rouva Rousku tarjosi kaikille lämmintä mustikkapiirakkaa!

He menivät koululle ja Rouva Rousku ihastui porokahvakuulaan. Rahka-Sammal tykkäsi hyppiä viivaa kaverin kanssa. Herra Jäkälä ihastui sählyyn ja Tatti meni pelaamaan jalkapalloa. Koulun kentällä oli kavereita ja kavereiden kavereita. Yksi kaveri oli maalivahtina ja yksi kaveri pelasi vastaan ja kikkasi Tatin. Kikkailu osuikin maalivahtia suoraan naamaan. He lähtivät lääkäriin, sillä huulessa oli haava. Kaveri pyysi anteeksi.

Poroperhe lähti kauppaan. Tiukan treenipäivän jälkeen he menivät ostamaan äijäjäkälää. He ostivat myös salaattia ja vettä. Sitten he menivät syömään kotiin.
Sitten mentiin kouluun. Koulussa oli äidinkieltä ja matematiikkaa. Koulu loppui ruokailun jälkeen. Tatti teki matikkaa. Se kirjoitti tietokoneella. Herra Jäkälä ja koulukaveri tulivat hakemaan Tattia kalalle. Tatti lainasi Herra Jäkälän virveliä. Tatti sai hauen. Koulukaveri tuli auttamaan koukkaamaan kalan haaviin.
Tatti tykkää ajaa mopolla kavereiden luo yökylään. Rahka-Sammal polkee Jopolla parhaan kaverinsa luo.

Sitten Herra Jäkälä lähti kylään ja Rouva Rousku vei Wempulan ja Wampulan päiväkotiin.
- Tehdään auto, sanoi Wempula.
- En voi koska minulla on kiire vastasi Rouva Rousku
Wempula oli surullinen mutta Herra Jäkälä tuli kotiin ja sanoi:
- Hei kaikki! Lähdetään laavulle!

Porosten perhe rakasti metsää. Makkaranpaisto laavulla oli kivaa, sillä Herra Jäkälä osasi paistaa makkarat sarvillaan.

Porosten perhe eli onnelista elämäänsä Hirvaan metsissä.