Pajuporo II

Olipa kerran poro joka, oli erittäin utelia ja hänen nimensä oli Hirvas. Eräänä päivänä hän oli jokapäiväisellä kävelyllä. Kävely sujui hyvin niinkuin joka päivä mutta kun hän tuli kotiin koti oli tyhjä. Poro ihmetteli missä perhe oli ja tutki paikkoja mutta vain rikkoutuneita esineitä oli maassa. Hän haisteli paikkoja ja haistoi likaisen turkin hän tutki lisää ja löysi karvaa tumman harmaata karvaa.
- Sudet! sanoi poro.
Sudet olivat vieneet hänen perheensä mutta mihin? Hirvas mietti ja mietti missä sudet voisivat asustaa. Hän keksi hän kysyy papaltansa. Hirvas pakkasi mukaansa repun missä oli leipää ja maitoa ja lähti matkaan. Papalle päästyään hirvas koputti oveen ja pappa tuli avaamaaan.
- Tule sisälle äkkiä pappa kuiskasi. Hirvas juoksi sisälle ja pappa laittoi oven visusti lukkoon.
- Miksi? kysyi poro.
- Shhh ne ovat täällä kuiskasi pappa.
- Ketkä? kysyi poro.
- Kerron myöhemmin kuiskasi pappa.
Yhtäkkiä ulkoa alkoi kuulua murinaa ja haistelua. Yhtäkkiä kuului voimakas haukahdus ja pappa uskaltui katsoa ikkunasta ja siellä näkyi kun susi haukkui metsoa puussa sitten kuului yhtäkkiä kova ääni ja susi juoksi kovaa vauhtia metsän. Pappa ja Hirvas lähti seuraamaan suden jälkiä ja jäljet veivät susien valtakuntaan he pääsivät maanalaista tunnelia pitkin susien kuninkaan tykö ja tekivät sopi,uksen ja Hirvas sai perheensä takaisin ja he elivät koko loppu elämänsä onnellisesti Hirvaasta tuli porojen legenda. LOPPU