Harrastukset ja vapaa-aika

Iisakinperan-veneenlaskupaikka-talvellaPyydämme kerhojen ja liikuntavuorojen järjestäviä tahoja ilmoittamaan muutoksista osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Rovaniemen kaupungin opiskelu- ja täydennyskoulutus

Rovaniemen teatteri

Kulttuuritalo Korundi

Vapaaehtoistyönkeskus Neuvokas

 

 

Yleistä

Hirvaalla on jääkiekkokaukalo ja hyviä hiihtolatuja, kolme veneenlaskupaikkaa, uimaranta, kolme laavua, kansalaisopistotoimintaa ja paljon iltatoimintaa koululla (lentopalloa miehille ja naisille, sählyä, sulkapalloa, jalkapalloa...). Monia eri aktiivisia seuroja toimii kylällä. Pyrimme saamaan listausta seuroista tänne sivuillemme pikapuolin. Yhteystietoja voi ilmoittaa sihteerille. Katso tarkemmin liitteenä olevista linkeistä.

Moottorikelkkareitit

Hirvaalla ei ole virallista kelkkareittiä. Lähin väylä kulkee Kemijokea pitkin Alakorkalosta Valajaskosken voimalaitoksen yläpuolelle, josta metsän kautta Venejoelle.

Vesiliikenne

Kemijoen uiton loputtua on vapaa-ajan veneily kasvanut joella huomattavasti. Voimalaitos rajoittaa veneilyä kaupungista kylälle, mutta paikallisesti voi veneillä Valajaskosken ja Petäjäskosken välillä.

Lähellä luontoa

P9113192Alueella on loistavat hiihto-, kalastus-, marjastus, ja metsästysmahdollisuudet.

Hallitseva maisematekijä on Kemijoki. Valajaskosken alapuolella olevan Isosuvannon jälkeen joki kapenee Rautiosaaren kohdalla, levenee jälleen Hirvassuvannoksi ja kapenee taas Peterinniemen kohdalla. Tämän jälkeen joki levenee järvimäiseksi, seuraavan voimalaitoksen altaaksi.

Hirvaan kohdalla jokeen laskee Hirvasoja Hirvasmutkassa sekä Tuomioja Häkinvaaran alapuolella. Hirvasojalla on laavu ja lentopallokenttä. Sinne on rakenteilla luontopolku. Tuomiojaa kehitetään kylän uimarannaksi, olohuoneeksi ja juhlakentäksi.

Valtatie 4 kulkee välillä hyvin lähellä joen rantaa. Etelästä tullessa maamerkkeinä toimivat koulurakennus ja Valajaskosken voimalaitoksen ja padon rakenteet. Alueen länsipuolella nousee laakea Jussilanvaara.

Pinnanmuodostus

Tuomiojan-myllyVedenpinnan korkeus Valajaskosken voimalaitoksen yläpuolella on +74,1 m ja padon alapuolella + 63,0 m. Rannat ovat Valajaskosken jälkeen loivat.
Maasto kohoaa joen länsipuolella kohti Häkinvaaraa ja 4-tien länsipuolella kohti Kalliovaaraa, joka onkin korkein kohta, yli 160 m merenpinnan yläpuolella.
Häkinvaarasta laskeudutaan lähelle jokea ja tien metsäpuolella kohoaa Jussilanvaara. Hirvasojan alue on alavaa ja Peterinniemen tienoolla maasto kohoaa hieman Vinsanselän / Kalliokummun alueelle.